Първи български кукай

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ПЪРВИ БЪЛГАРСКИ КУКАЙ  2015

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО

 

________________________________________________________________________________________________________

Скъпи приятели, любители и ценители на българското хайку,

имам удовоствието да Ви поканя да участвате в Първия български кукай, който ще се проведе от 25 май до 15 юни 2015 година.

Кукай наричаме конкурс за хайку, в който самите участници са тези, които оценявят творбите на колегите си.

Правила и срокове:

Темата на конкурса е СВЕТУЛКА.

През следващите две седмици (до 8 юни, включително), желаещите да участват автори трябва  да изпратят едно хайку по темата (светулка) на адрес:
kukai.bg@gmail.com
Напишете хайкуто в самото съобщение, а не като прикачен файл. Не забравяйте да се подпишете (името на автора и ако искате, името на населеното място, където живеете).

След изтичане на срока, организаторите ще съставят анонимен, но номериран списък с получените поеми, който ще бъде изпратен на участниците за гласуване.

Всеки автор има право да даде 3 оценки за 3 различни хайку, съответно: 3 точки, 2 точки и 1 точка. (Например: №23 – 3 точки, №5 – 2 точки, №78 – 1 точка.)
Краен срок за гласуване:
15 юни.
Моля, не гласувайте за Вашето хайку.

След преброяване на гласовете, организаторите ще обявят резултатите. Списъкът с всички участвали хайку, авторите им и получените точки, ще бъде публикуван тук, в “Диви люляци”.

Много важно условие за провеждането на всеки кукай е анонимността на авторите в началото. Изпратените поеми не трябва да са публикувани или показвани никъде преди това.

2 thoughts on “Първи български кукай

  1. Pingback: диви люляци ~ wild lilacs

Leave a comment