Български списания

***
Хайку Свят

Списание “Хайку свят” е отворено за участие за пишещи хайку и занимаващи се с проблеми и аспекти на хайку и други японски жанрове поезия, далекоизточна философия, религия, изкуство и култура. Материали се приемат на следните адреси: София – 1000, ул. “Г.С.Раковски” No 123, Библиотека на НЧ “Славянска беседа”, за Български хайку съюз или на имейла на Съюза: haiku_union@abv.bg.

За третия брой на списанието събираме танка и хайку. Изпращайте вашите предложения (до 10 броя) за танка на следния електронен адрес: ili.ilianka@gmail.com, а за хайку –  haiku_union@abv.bg. Материали се приемат до 30 юни 2015 г.

Може и публикувани в други издания, но с изричното уточнение къде, кога и на какъв език за първи път са били публикувани.

***
Литернет

“Електронно списание LiterNet е независимо издание за литература и хуманитаристика на Електронно издателство LiterNet. Съществува от средата на 1999 г., а от 2000 г. е с месечна периодичност. В него са представени повече от 2 850 български и чужди автори.

За изпращане на текстове за списанието:
editor@liternet.bg
За въпроси и предложения: editor@liternet.bg; 0883/475190″

LiterNet публикува  хайку, танка, хайбун, ренга.

http://spisanie.liternet.bg/

***
Литературен свят

Адрес за изпращане на хайку: georgi_angelov_68@abv.bg

http://literaturensviat.com/?page_id=2

***
Литературен вестник

Адрес за изпращане на хайку: edvin.sugarev@gmail.com

https://litvestnik.wordpress.com/

***

Диви Люляци публикува по едно хайку от български автор всеки понеделник.

Ако желаете Ваши хайку да бъдат представени, изпратете (не повече от 5) оригинални Ваши творби на адрес:

vidahaiku@gmail.com

Ще се радвам да получа както нови, така и вече публикувани стихове, само не забравяйте да посочите кога и къде са излезли за първи път.

https://vidahaiku.wordpress.com/

Leave a comment